ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Viktor Frisk om boksläppet: "Vill hjälpa andra i samma situation"

Natalie Demirian · 6 Apr 2017
Uppdaterad 6 Apr 2017
Viktor Frisk har tidigare varit med i Melodifestivalen två gånger tillsammans med parhästen Samir Badran.

Viktor Frisk har tidigare varit med i Melodifestivalen två gånger tillsammans med parhästen Samir Badran. Foto: Privat/TT


Artisten och modebloggaren Viktor Frisk, 22, har släppt sin bokdebut "Min superkraft". Där berättar han allt om hur det är att leva med adhd – för att hjälpa andra.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var fem år sedan som den då 17-årige Viktor Frisk fick diagnosen adhd.

– Det var som att få ett svar på varför man har varit annorlunda och varför man är den man är. Jag fick en mycket bredare förståelse för mig själv, säger han till Metro.

I dag är artisten och modebloggaren 22 år gammal och han har just släppt sin första bok, ”Min superkraft”.

– Anledningen till att jag släppte en bok är framför allt för att jag vill hjälpa andra i samma situation som jag. Det känns viktigt att nå ut med en bok som människor kan ta del av och känna den där igenkänningsfaktorn. Jag vill att läsarna ska känna att ”det här är ju jag, det är mig det handlar om”.

I dag ser han sin adhd som en superkraft och han har lärt sig att omvandla det till något bra.

Att han väljer att prata öppet om sin diagnos är något som många uttrycker sin tacksamhet för, både på sociala medier och i verkligheten.

– Jag märker själv vilken respons jag får när jag pratar om det och hur många föräldrar och barn som hör av sig och är enormt tacksamma för att man lyfter frågan. Det känns som att adhd bara har setts som ett problem innan.

Förutom boksläppet gör Viktor Frisk debut som soloartist i slutet på veckan med singeln ”Allting ordnar sig”, och i mitten på maj kommer en ny Samir & Viktor-låt lagom till sommaren.

l

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro