ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Viktväktarnas nya vapen: ät dig mätt

Katarina Arnstad Elmblad · 18 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Elinor har gått ner 30 kilo sedan hon började med viktväktarprogrammet för 18 månader sedan. 

Elinor har gått ner 30 kilo sedan hon började med viktväktarprogrammet för 18 månader sedan.  Foto: mikael carlsson/dinbild.com


klar

Artikellänk är kopierad

Ät dig mätt – och gå ändå ner i vikt. Viktväktarna gör nu helt om. Tidigare ”förbjudna dieter” kan nu ätas i ”obegränsade mängder”. Det nya systemet har med lyckat resultat testats på 16 000 tyskar.– Vårt nya program bygger på att du äter dig mätt och belåten under tiden du går ner i vikt.

Viktväktarna har tagit fram en lista med både proteinrika och kolhydratrika livsmedel som man får äta tills man är mätt. Dessa livsmedel har låg energidensitet, vilket möjliggör rejäla portioner, säger Filippa Törnvall, pr-chef på Viktväktarna.

Men det är ingen mirakelmetod som garanterar ett viktras.– Nej, testpersonerna har gått ner ungefär lika mycket som de skulle gjort om de använt det gamla systemet, cirka sju hekto i veckan, säger Karin Nileskog, kost- och utbildningschef på Vikt-väktarna.– Tidgare har man varit tvungen att mäta och väga sina portioner som värderats i points, det har våra medlemmar tyckt varit jobbigt. I det nya systemet kan jag välja att äta till exempel kycklingfiléer tills jag är mätt. Pointsvärdet är ändå det samma, säger Karin Nileskog.

Julen, som snart står för dörren, handlar mycket om mat. Nu slipper alla överviktiga sitta och dregla över mat de hittills bara kunnat äta i små portioner.

De får frossa i bland annat ris, potatis, kyckling och magert kött.– Det här konceptet fungerar säkert för viktminskning, säger Wulf Becker, chefsnutritionist på Livsmedelsverket.

Elinor, 31: Nu får jag äta hur mycket jag vill

JUBLAR. Elinor Bondesson gör vågen över Viktväktarnas nya system.– Jag älskar ris och nu får jag äta hur mycket jag vill. Jag slipper väga allt. Jag är väldigt glad, säger Elinore som är på god väg att nå drömvikten 66 kilo.

Sedan Elinor Bondesson började med viktväktarprogrammet för ett och ett halvt år sedan har kilona rasat – i dag är hon 30 kilo lättare.Hon är väldigt nöjd men erkänner att det är om-ständligt att väga och mäta all mat.

Nu slipper hon det, i alla fall när det gäller vissa kolhydrat- och proteinrika livsmedel, som potatis, kyck-ling och ris.

Hon har testat den nya metoden i tre veckor och är enbart positiv.– Jag har tidigare struntat helt i bland annat ris eftersom det inte varit ”fritt”. Med det nya systemet är det så mycket lättare. Man kan äta sig mätt och ändå inte känna att man syndat, man behöver inte peta i maten när man är bortbjuden, säger Elinor Bondesson.

Känns det lättare att hugga in på julbord nu?– Jag är inte jätteglad för julbord men det känns skönt att kunna äta köttgrytor och hur många köttbullar man vill om det är magert kött. – Ändå har man points över till annat, säger Bondesson.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro