ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vilhelm, 1, slog sig blodig på gymmet – fick dra ut tänderna

Alva Forsberg Fierro · 19 Feb 2016
Uppdaterad 19 Feb 2016
När Sofia tittade i Vilhelms blodiga mun var två tänder snea och stod rakt ut. Han blev senare tvungen att dra ut tänderna hos tandläkaren. 

När Sofia tittade i Vilhelms blodiga mun var två tänder snea och stod rakt ut. Han blev senare tvungen att dra ut tänderna hos tandläkaren.  Foto: Privat


När Sofia Jansson, 34, hade tränat klart och skulle hämta sin son Vilhelm på gymmets barnpassning var ettåringen alldeles blodig och två tänder stod rakt ut. Båda hans tänder plockades bort så fort vi kom in på tandkliniken”, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var förra veckan som Sofia Jansson skulle träna på gymmet World Class i Västerås. Eftersom hon har en ettårig son bestämde hon sig för att testa gymmets barnpassning. Gymmet försäkrade Sofia om att de skulle hålla god uppsyn över Vilhelm och att han var i trygga händer.

Men när hon tränat klart efter 45 minuter, möttes hon av en otäck syn. I barnpassningsrummet satt hennes son nedblodad och storgrät, något som SVT Västmanland var först med att skriva om. Gymmet gav förklaringen att Vilhelm ramlat mot en hylla. Men orsakerna till varför de inte hade uppsikt över ettåringen har skiftat, enligt Sofia. 

– Jag tror inte ens de själva vet vad som hände, säger hon till Metro.

►LÄS MER: Därför får du sendrag – så kan du undvika det

När Sofia tittade i Vilhelms blodiga mun var två tänder sneda.

– De stod rakt ut, inte ner som de ska vilket resulterat i att båda hans tänder plockades bort så fort vi kom in på tandkliniken. Barnpassaren hade inte tittat hur allvarlig skadan var. 

Gympersonalen hävdar att de börjat leta efter Sofia på gymmet direkt efter olyckan, något som Sofia vänder sig emot.

– Jag såg personal gå i gymmet men ingen informerade mig. Jag hade inget missat samtal och de har ju högtalartelefoner i anläggningen som de kunde använt för att efterlysa mig, menar hon.

►LÄS MER: Här är de vanligaste felen du gör på gymmet

Enligt Sofia ska det även tagit tre dagar innan gymmet kontaktade henne efter händelsen – trots att hon hört av sig via sms och mejl. 

– Jag har fortfarande inte fått ärendenumret till deras försäkringsbolag och tycker inte att de tagit detta seriöst. De har bara viftat bort det, men det är ändå barnsäkerhet det rör sig om.

Nu har hon sagt upp sitt medlemskap på World Class.

– I och med de har betett sig väldigt arrogant så vill inte jag vara en del av det gymmet längre.

Platschefen på gymmet beklagar det inträffade.

– Skulle vi kunna förutse olyckor så skulle jag vara den första att ställa mig i ledet att säga tack så mycket, i det här fallet så är det jätteoturligt. Jag är bedrövad och ledsen över det som har hänt. Som förälder vill jag att man ska känna sig trygg när man lämnar ifrån sig sina barn så man kan fokusera på sin träning, säger platschefen till SVT Västmanland.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro