ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vilka tomtar! Metro testar julens skägg

metro.se · 17 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Metro.se:s Tomas Lundin, Anneli Wikström och Jenny Sköld är testpatrullen.

Metro.se:s Tomas Lundin, Anneli Wikström och Jenny Sköld är testpatrullen.


klar

Artikellänk är kopierad

Bomull och gummisnoddar, barnsäkert lyxskägg eller syndigt svart. Tomten har mycket att välja på när han eller hon går ut och hämtar sin Metrotidning efter Kalle Anka.Metro.se testar några av de varianter som finns och bedömer dem efter hur bekväma, mysiga och glöggsäkra de är. Skäggen kommer från Buttericks på Drottninggatan i Stockholm.

1. Allt i ett-tomten

Har barn som börjat tvivla på tomten och inte är lättskrämda. Här finns inte tid att trassla med flera delar.Julstämning: 3. Om man gillar den där skräckblandade förtjusningen hos de små.Hemlighet: 5.Masken är heltäckande. Men akta så att inte håret avslöjar dig.Bekvämlighet: 0. Det går inte att andas och det blir varmt därinne. Glögg och pepparkakor-faktor: 0. Går inte att inmundiga varken pepparkaka eller glögg utan att lyfta hela skägget och masken. Den här tomten får gå hem hungrig.Helhetsbetyg: 1

Pris:

Mask: 398 kronor.

Totalt: 398 kronor.

2. Budget-tomten

Har förlorat nästan allt i börskraschen och får nöja sig med budgetluva och det som finns i badrummet. Tandkrämen var slut, så det fick bli bomull.Julstämning: 2. Tomtemaskeringens svar på Findus Wärdshus jultallrik.

Hemlighet: 1. Det här lurar ingen.  Bekvämlighet: 2. Inte så illa som man kan tro. Gummisnoddarna skaver. Glögg och pepparkakor-faktor: 1. Glögg silad genom bomull är inte gott.Helhetsbetyg: 2.

Pris:

Luva: 39 kronor

Bomull: 10 kronor (Köpt på Eden, Drottninggatan, Stockholm)

Totalt: 49 kronor.

3. Gulliga tomten

Har glömt att köpa julklappar och försöker gottgöra sig med att vara söt. Julstämning: 4. Mysigare än väntat. Hemlighet: 2. För stor del av ansiktet syns. Bekvämlighet: 3. Skägget varken kliar eller sticker.    Glögg och pepparkakor-faktor: 2. Mustaschen måste nog tvättas efteråt om tomten ska äta. Helhetsbetyg: 3.

Pris:

Skägg: 69 kronor.

Luva: 89 kronor.

Totalt: 128 kronor.

4. Fotbolls-tomten

Har önskat sig säsongsbiljetter till favoritlaget i julklapp och lagt samma sak i familjens paket.

Julstämning: 2. Men beror på hur fotbollstokig familjen är.Hemlighet: 3. Tätt skägg. Hejarramsorna röjer identiteten.Bekvämlighet: 4. Kan bli en femma om man har sitt eget lags färger. Glögg och pepparkakor-faktor: 3. Lätt att smyga in glaset under skägget.Helhetsbetyg: 3.

Pris:

Mössa: 89 kronor.

Skägg: 69 kronor.

Totalt: 158 kronor.

5. Svart som synden-tomten

Har svårt för helyllestuket och vill vara lite rebell.

Julstämning: 0. Ser mer ut som döden eller någon på väg till en S/M-klubb än en mysig julfarbror.Hemlighet: 4.Skägget täcker både mun och haka. Bekvämlighet: 3. Tyget är klibbigt och blir lätt elektriskt. Den svarta tomten fryser i sina tunna kläder. Glögg och pepparkakor-faktor: 5. Det finns ett hål mellan mustasch och skägg, så det funkar bra.Helhetsbetyg: 2.

Pris:

Komplett set: 249 kronor.

Totalt: 249 kronor.

6. Lyx-tomten

Har dragit vinstlotten under börskraschen och har närmare sju hundralappar att lägga på tomtemaskering. Julstämning: 5. Ho ho ho. Här är riktiga tomtefar. Hemlighet: 4. Håret och skägget lurar vem som helst.  Bekvämlighet: 2. Skägget är varmt och tungt. Glögg och pepparkakor-faktor: 1. Munnen får du leta länge efter bakom allt hår. Helhetsbetyg: 4.

Pris:

Mössa: 188 kronor

Skägg och peruk: 459 kronor

Glasögon: 39 kronor

Totalt: 698 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro