ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vilken är bästa tv-tjänsten?

Aron Andersson · 30 Nov 2012
Uppdaterad 9 Dec 2012
TV-tjänster i WKD

TV-tjänster i WKD


klar

Artikellänk är kopierad

Atflick
Atflick

Ni missar väl inte genomgången av tv- och filmtjänster i dagens Metro WKD. Finns även på Metro.se. Värt att nämnas är att jag gjort ett urval, där självklart vissa tjänster därför saknas. Några exempel är Film2home, Lovefilm och Cdon.

Det kan finnas anledning att lägga till dem till listan framöver (särskilt på nätet där testet är lite mer utförligt), men många av hyrfilmstjänsterna är ganska snarlika i dag, och kanske är ett problem att det finns alldeles för många att välja på? Ett stort utbud borde inte vara något negativt, men många av tjänsterna är så pass lika varandra att det snarare blir krångligt att välja rätt.

Personligen tycker jag att prenumerationstjänsterna, där du betalar en fast månadskostnad för att få tillgång till ett antal tv-serier och filmer, är mest intressanta i dag. Där finns tjänster som Netflix, Viaplay och HBO Nordic. Men det är först i kombination med hyrfilmstjänsterna som dessa alternativ blir heltäckande, eftersom det är svårt att få tag på nya filmer via någon av de tjänsterna.

Inom kort lanseras ännu en tjänst, Atflick, vars usp (unique selling point) är att de erbjuder olika prenumerationsfönster. Beroende på vilket du väljer får du tillgång till olika filmer. Det dyraste innehåller de nyaste filmerna. Utan att ha sett tjänsten är det svårt att bedöma hur bra den är, men det låter onekligen intressant på pappret.

Men vilken tjänst passar bäst för mig? Jag har genom betygen försökt ge en hänvisning om vilka tjänster jag tycker fungerar bäst i dag, men sanningen är att det finns många små faktorer som spelar in. Många tjänster fungerar olika bra i olika webbläsare, på olika datorer och operativsystem. Alla har olika möjligheter för den som vill ansluta tjänsten till tv:n, vissa finns redan i vissa smarta tv-apparater, andra finns via Playstation 3 eller Xbox 360, vissa finns bara till datorn. Därför är det också bra att testa sig fram.

Som tur är erbjuder många av tjänsterna prova-på-perioder. Utnyttja det!

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro