ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vilken "Misselin"-mat! Finkrogskäk för din kisse

Keiron Monks, Metro World News · 2 Jul 2013
Uppdaterad 2 Jul 2013

Brittisk kändiskock ger katten en känsla av lyx: "Hon lapade i sig allt".

klar

Artikellänk är kopierad

Den här katten tar en paus från torrfodret och frotterar sina smaklökar med hummersushi, helstekt anka och beluga kaviar.
Den här katten tar en paus från torrfodret och frotterar sina smaklökar med hummersushi, helstekt anka och beluga kaviar.Foto: http://inside.morethan.com

Den prisbelönta brittiske krögaren Simon Rimmer har skapat en gourmetupplevelse för vartenda ett av den finsmakande kattens nio liv. Rätten kostar drygt 250 kronor och innehåller hummer, exklusiv beluga kaviar och en rödbetssås och har beskrivits som "Världens lyxigaste kattmat". Skaparen berättade allt om rätten för Metro.

Gillade katterna verkligen butternutpumpa?

– Det här gjordes tillsammans med en veterinär, för att försäkra oss om att portionsstorlekarna passade katter, och konsistenserna funkade riktigt bra. De älskar rotfrukter om de är tillräckligt mosade – min katt Glynda hatade pumpan men älskade rödbetspurén. Hon lapade i sig allt.

Jag har alltid fått höra att katter inte ska få mat från bordet. River du upp den gyllene regeln?

– Nej, jag håller med den regeln, det här är en engångsgrej. Du kan inte mata djur med människomat.

Är Glynda sur nu när hon får äta burkmat igen?

– Hon är nöjd. Hon tyckte om gourmetmaten men är mer en torrfodertjej.

Tycker du att vi har gjort katter till gudar, så här i interneteran?

– Jag tror att det finns en liten minoritet som höjer dem till skyarna men vi gör liknande med barn. Det måste finnas utrymme för att skämma bort dem.

Nu när vi har testat finkrogsmat för katter, är det dags att försöka fylla dem på champagne?

– Det finns stora svårigheter med nivåerna av sötma och syrlighet, och stora skillnader mellan vätskor och fast föda. Den bästa drycken borde alltid vara vatten.

Slutsatsen är "testa inte detta hemma", antar jag?

– Det är väldigt roligt. Vi försöker poängtera att folk älskar att ta hand om sina husdjur och att det är många saker man kan mata dem med en gång. Men man ska aldrig behandla en katt som en människa eller mata dem med något där portionsstorleken inte är godkänd. Fetmanivåerna hos våra husdjur är alarmerande.

Vilka ovanliga rätter överväger du nästa gång?

– Någonting med en viltcarpaccio.

klar

Artikellänk är kopierad

Keiron Monks, Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro