ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vilks om hoten: Jag behöver inte bry mig

Metro · 5 Feb 2013
Uppdaterad 5 Feb 2013
Vilks om hoten: Jag behöver inte bry mig

Vilks om hoten: Jag behöver inte bry mig Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Islamkritikern Lars Hedgaard utsattes för ett attentatsförsök utanför sitt hem i Köpenhamn i dag. En man avlossade skott mot Heedgard och ska också ha haft en sprängladdning.   Den svenske konstnären Lars Vilks har själv varit utsatt för en mängd hot. Lars Hedegaard är en av de personer som tagit strid för Vilks rätt att uttrycka sig i sin konst.

När den skånske konstnären fick reda på attentatsförsöket i Köpenhamn reagerade han med förvåning, trots att Hedegaard varit i framkant för debatten om islamisering och yttrandefrihet.

– Det var livvakterna som berättade det för mig eftersom jag varit ute och spikat på Nimis (ett konstverk reds. anm) några timmar. Jag är lite förvånad för det har förefallit tidigare att han inte varit intressant och inte drabbad av hot. En man som Hedegaard intresserar ingen har man tänkt. 

– Det är möjligt att det handlar om synlighet i och med rättegångarna och tidningen och det är väl den tolkningen man får göra i det här läget.

Lars Vilks är inte orolig för sin egen säkerhet. 

–  Det är skönt för jag behöver inte bry mig utan det finns andra som gör det. Jag har ju livvaktsbevakning och de gör en mer kvalificerad bedömning. 

Däremot kan det bli aktuellt med inställda besök i Danmark framöver. – Jag ska framträda i Köpenhamn den 14 februari och det är möjligt att detta kan påverka besöket men det är för tidigt att säga och man får analyserar detta nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro