ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vill du bli lyckligare? Då ska du undvika Facebook enligt ny studie

Aron Andersson · 13 Nov 2015
Uppdaterad 15 Nov 2015

Foto: All Over Press / Montage


Facebook gör oss olyckliga säger en ny dansk studie. Den som undviker det sociala nätverket i bara en vecka blir betydligt nöjdare med livet, enligt forskarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Happiness research institute har genomfört en studie i Danmark, på hur Facebook påverkar vår lycka. Det visar sig att det sociala nätverket har en negativ effekt, skriver Dagens nyheter.

Över tusen användare deltog i studien, och hälften av dem undvek Facebook i en vecka. 88 procent av dem beskrev sig som lyckliga. Bland de deltagare som fortsatte med Facebook var motsvarande siffra bara 81 procent.

►LÄS MER: Nu får Facebook ogilla-knapp

Dessutom ökar risken för stress med Facebookanvändandet. Det är 55 procent större risk att du känner dig stressad om du använder Facebook, enligt studien.

Även andra forskare har dragit liknande slutsatser, skriver Dagens nyheter. Ett exempel är Ann-Kristin Juntti-Henriksson, doktor i genusvetenskap vid Luleå Tekniska Universitet.

– Kvinnorna känner en stress och tittar mycket på bilder som folk lagt upp när de är på spännande resor eller har fina kläder. De som sitter på Facebook känner sig sämre, det blir någon slags konkurrens i livet. Det är sorgligt att det är så, säger hon till tidningen.

►LÄS MER: Nu kan Facebookanvändare trycka på den nya reaktionsknappen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro