ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vill du driva världens största bananmuseum?

Tomas Lundin · 18 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
I samlingen ingår bland annat sparkdräkten och bananputtern på bilden.

I samlingen ingår bland annat sparkdräkten och bananputtern på bilden. Foto: Ebay


klar

Artikellänk är kopierad

Vill du ha en jobbtitel som sticker ut? Vad sägs om "bananmuseumföreståndare"?Fastighetsmäklaren Ken Bannister har samlat bananrelaterade saker i 39 år. Hans International Banana Club har medverkat i bland annat "Tonight Show".Nu försöker han sälja sitt älskade bananmuseum. E-bay-annonsen utlovar tusentals "smakfulla" bananrelaterade föremål.Bland dessa märks en golfputter och den gula sparkdräkt som "Banana Man" själv brukar bära.Samlingen har en plats i Guiness rekordbok som "världens största samling tillägnad en enskild frukt".Budgivningen startar på 15 000 dollar, drygt 100 000 kronor.

Foto: Scanpix

Banarne: Jag är intresserad

Vem skulle köpa en massa bananprylar? Jo Banarne såklart. Metrojobb rotade fram Klasse Möllbergs banankontaktuppgifter och ringde upp. Mycket riktigt verkade han bli genuint sugen på att köpa världens största banansamling.– Vart låg det sa du?I Hesperia i Kalifornien, det ligger öster om Los Angeles.– Jag har en dotter som är i Santa Barbara så hon kanske kan ta och kolla om det är något att ha. Hur mycket skulle de ha?15 000 dollar. Så du är intresserad av att köpa det?– Klart man är intresserad. Har man varit Banarne sedan 1976 kanske det här kan vara kronan på verket. Är du lite sugen på att bräcka Lasse Åberg och hans Musse Pigg-samling också?– Jag tror inte jag kan bräcka honom genom att köpa en befintlig samling, men det vore ju kul om Trazan hade ett Musse Pigg-museum och Banarne hade världens största banansamling.Är du en samlare?– Nja, jag har svårt att slänga grejer. Det tycker i alla fall min fru.Så några tusen bananprylar kommer att bli populärt därhemma ...– Nja, jag får väl skaffa nånstans att ha dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro