ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vill du jobba som 700 miljoner kvinnor gör?

Tomas Lundin · 29 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sökes: Kvinna som vill jobba med tungt kroppsarbete från gryning till solnedgång. Lön: 10 kronor om dagen.– Det är vardagen för 700 miljoner kvinnor, säger Ania Janerud på Kooperation utan gränser.Biståndsorganisationen söker nu en person som ska pröva på bondelivet i den fattiga byn Kirwara i Kenya. Den vinnande kvinnan kommer att bo och jobba som en av de andra, men får åka hem efter tre veckor. Förutom kroppsarbete kommer vinnaren att blogga om vardagen i Kirwara.Att det just är en kvinna som söks till "världens tuffaste jobb" är ingen slump. De fattiga kvinnorna har ansvar för familj och hushåll, men gör också huvuddelen av arbetet på jordbruket, enligt Ania Janerud, pressinformatör på Kooperation utan gränser.– Den traditionella bilden av en bonde är en man i keps, men det borde vara en kvinna i kjol.

Kooperationen är noga med att projektet ska göras på bybornas villkor.  Kvinnan i värdfamiljen kommer också att vara med och bestämma vilken av kandidaterna som ska få åka till byn. Förra året sökte turistbyrån i Queensland, Australien, en person som skulle få "världens bästa jobb", att blogga från en paradisö. Satsningen blev en dundersuccé och resulterade i en ström av efterföljare, men Kooperation utan gränser tror ändå att deras jobb kommer att sticka ut.– Jag tror att folk uppskattar att det handlar om ett viktigt budskap om situationen för miljoner kvinnor och inte om underhållning, säger Ania Janerud.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro