ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vill du vila i en rosa, fluffig, kista?

Christina Blom · 10 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Pia Britton och Åsa Scharin framför sin rosa likkista som de ställer ut på begravningsmässan.

Pia Britton och Åsa Scharin framför sin rosa likkista som de ställer ut på begravningsmässan.


• Dödsmässan är här Låter det allvarligt? Tänk om • I dag inleds begravningsmässan med likfixare, rosa kistor och en sprillans ny bil

klar

Artikellänk är kopierad

Urnor i förgängligt glas.
Urnor i förgängligt glas.
Konstnärlig kista av Finn Zandén på Konstverket.
Konstnärlig kista av Finn Zandén på Konstverket.

Döden är en fest. I alla fall om man ska tro på företaget Never ending story som ställer ut rosa likkistor på begravningsmässan som inleds i dag på Svenska mässan. – Jag vill ha ”It’s my life” med Bon Jovi på min begravning. Och jag ska ligga i en rosa fluffig kista, säger Åsa Scharin.

Hon är en av flera utställare på årets begravningsmässa Vilorum. Hennes rosa kistor går under namnet Angel boxes och har uppmärksammats av Amelia Adamo och Mat-Tina som båda har uppgett att de vill begravas i kistorna, enligt Åsa Scharin. Tanken bakom konceptet är att skapa alternativ. – Begravningar behöver inte nödvändigtvis handla om sorg och vara negativa. Vi vill erbjuda alternativ som är individuellt anpassade, säger hon.

Andra utställare är Saab som presenterar sin första begravningsbil. – Vi har satsat på en diskret look och har förlängt vår herrgårdsvagn för att få plats med en kista, säger Ronny Rundblad på Ana specialbilar.

Jerker Nilsson restaurerar avlidna personer med smink och uppbyggnad. Han är en av ytterst få lik-sminkare i landet. På mässan ska han informera besökarna om sitt yrke. – Mitt jobb är tillfredsställande. Vi ger familjer möjlighet till ett fint och värdigt avsked i stället för ett, kanske, traumatiskt, minne.

Enligt Jerker Nilsson blir familjevisningar av den avlidne personen och begravningar med öppna kistor allt vanligare i Sverige. – Alla sorgeterapeuter är ense om att det är viktigt att se kroppen och ta ett avsked, säger han.

Mässan hålls torsdag den 10 september och fortsätter på fredagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Christina Blom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro