ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vill få folk att se Malmö via utepingis

Johanna G Jimenez · 7 Jun 2012
Uppdaterad 7 Jun 2012
Nu startar turneringen där alla Malmöbor kan vara med. Arrangören Adam Hjort vill få fler Malmöbor att ta del av stadens offentliga platser. På bild även Lisa Godin och Carl- Johan Holden, närmast kameran, som både ska jobba som funktionärer och spela i sommar.

Nu startar turneringen där alla Malmöbor kan vara med. Arrangören Adam Hjort vill få fler Malmöbor att ta del av stadens offentliga platser. På bild även Lisa Godin och Carl- Johan Holden, närmast kameran, som både ska jobba som funktionärer och spela i sommar. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Pingisentusiasten Adam Hjort står bakom idén till utomhusturneringen där alla Malmöbor får vara med. Nu startar Malmö öppna pingismästerskap. – Jag tyckte att det var ett bra sätt att använda våra offentliga platser. Borden finns där och det kostar ingenting att spela, säger Adam Hjort.

Turneringen pågår hela sommaren och matcherna spelas på Värnhemstorget, Sevedsplan och Möllevångsskolan.

Adam hoppas att turneringen kan få folk att ta del av staden på ett nytt sätt. – Jag hoppas att vi kan få folk att komma ut och se delar av stan där de kanske inte varit tidigare. Sevedsplan har till exempel fått ett oförtjänt dåligt rykte, trots att många Malmöbor knappt varit här, säger han.

Kompisen Carl- Johan Holden ska både spela och vara funktionär. – Jag har bott i Berlin och där är utepingis stort. Då är det alltid någon snubbe som kommer med specialrack och mjukisbyxor. Men det är ju ingen materialsport, jag gillar det för att det är en opretentiös sport och alla kan vara med, säger Carl-Johan Holden.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro