ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vill se kortfilm av Stors skiva

Metro · 2 Maj 2013
Uppdaterad 2 Maj 2013

Underhållande och fängslande, tycker Ametist Azordegan om Stor. Varje vecka listar Metros nöjesredaktion musikhändelserna du inte får missa.

klar

Artikellänk är kopierad

Vill se kortfilm av Stors skiva 
  Skaparlusten går genom högtalarna på Stors nya album, skriver Ametist Azordegan.
Vill se kortfilm av Stors skiva Skaparlusten går genom högtalarna på Stors nya album, skriver Ametist Azordegan.Foto: Press
Vanessa Paradis är också fotomodell och prisbelönad skådespelerska, som dekorerats av franska staten för sina insatser för landets kultur.
Vanessa Paradis är också fotomodell och prisbelönad skådespelerska, som dekorerats av franska staten för sina insatser för landets kultur.

Stor – ”Shere Khan XIII”

Jag ryser när jag lyssnar igenom låtarna och inser att det är skaparlusten som går via albumet och in i mig. Alla medverkande har sett till att överträffa sig själva och levererar på högsta möjliga prestationsnivå med största engagemang för debutalbumets detaljer och helhet.

Skaparinlevelsens höga nivå resulterar i hiphopspår som är så filmiska i både ljudbild och dramaturgiska låttexter med humor att man önskar se en kortfilm baserad på skivan. Ibland har Stor sådan ansats att det känns som om han vill hoppa ut ur högtalarna och trilskt rappa en i ansiktet.

Den här hiphopen väcker reptilhjärnan i hiphopskallar och slänger alla andra ut i ett underhållande och fängslande äventyr. 

Ametist Azordegan

Betyg: 4 av 5.

Hör låten här: Spotify

Vanessa Paradis – ”Love song” 

Funkrevival med franska förtecken på gång? Efter Daft Punk slår Vanessa Paradis till med funkig och effektivt medryckande vintagedisko, signerad Benjamin Biolay, som är ett slags nutida Serge Gainsbourg. Kan mycket väl bli hennes största världshit sedan Johnny Depp.

Peter Lindholm

Betyg: 4 av 5.

Hör låten här:  Youtube, Spotify

Majestee of Sweden – ”Governor”

Om tre år spelar Värmlandsbördiga debutanterna Majestee of Sweden – med Ina Forsberg och producenten Robin Fredriksson i spetsen – på Madison Square Garden, säger de. Ambitiöst. Och varför inte.

De har redan hittat ett tungt dansgroove och en allsångsrefräng med potential att dominera både dansgolv och listor.

Maria Forsström

Betyg: 3 av 5.

Hör låten här:Soundcloud, Spotify

Riddarna – ”Simma hem”

Tema vatten verkar det vara för Riddarna, men så är de uppvuxna på en ö också. I det tredje av vårens fyra nya singelsläpp ser vi två rutiga skjortärmar i vad jag antar vara något slags amfetaminrus ta sig över berg och djupa hav hem till mamma och pappa.

Videon är hetsig och stressig medan låten, som den i princip utlovar, ekar av skev och desperat hemlängtan. Hittills är min känsla att Riddarna blir bättre och bättre och med de här singlarna (tidigare ”På topp” och ”Över gränsen”) lägger de ribban för framtiden.

Maria Forsström

Betyg: 4 av 5.

Hör låten här: Youtube, Spotify

Rebecca & Fiona – ”Union”

Nya tider kräver nya sorters protestlåtar. I går, på arbetarrörelsens högtidsdag, släppte Rebecca & Fiona singeln som handlar om utförsäljningen av våra gemensamma tillgångar. Budskapet är inte glasklart, men bara titeln i sig är en tydlig markering om att deras hjärtan klappar rött.

I grund och botten är det en fin, vemodig popballad och det är egentligen synd att DJ-duon har ramat in den med slentrianmässiga beats. Men det är deras sätt att knyta nävarna, utan dem skulle de kanske inte vara Rebecca & Fiona längre.

Peter Lindholm

Betyg: 3 av 5.

Hör låten här: Spotify

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro