ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vill ta ut komp – för 12 års övertid på jobbet

Alva Forsberg Fierro · 18 Feb 2016
Uppdaterad 18 Feb 2016
Bilden har ingenting med texten att göra. 

Bilden har ingenting med texten att göra.  Foto: All Over Press


En man som arbetar vid landstinget i Västernorrland har samlat på sig kompensationstimmar som motsvarar 12 år. Det innebär att landstinget nu är skyldig honom drygt 25 miljoner kronor. “Att det tillåtits få den här omfattningen är märkligt och får skyllas på bristande rutiner", skriver en av juristerna enligt SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

En man i Västernorrland vill att landstinget, där han är anställd, kompenserar honom för 12 års övertid, enligt SVT Västernorrland.

Mannen har en månadslön på 178 000 kronor vilket innebär att landstinget är skyldig honom 25 miljoner kronor för alla kompensationstimmar tillsammans med fridagar. Detaljerna framgår i ett avtal som tecknades mellan mannen och hans närmaste chef i november förra året, skriver SVT.

►LÄS MER: Fel patient fick lunga felopererad – nekas skadestånd 

Landstingets jurister har granskat uppgifterna och menar att det inte rör sig om ett standardavtal. 

”Jag utgår från att han varit berättigade till de innestående fridagarna. Att det tillåtits få den här omfattningen är märkligt och torde generellt få skyllas på bristande rutiner", skriver en av juristerna i ett internt utlåtande”, enligt SVT.

Landstinget ska nu försöka att lösa situationen på ”bästa sätt”.

►LÄS MER: Skadade tanden under lunchen – fick skadestånd

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro