ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vill vara Gothia cup för spontanfotboll”

Josefin Svenberg · 19 Maj 2014
Uppdaterad 19 Maj 2014

Hallå där Tom Piha, alias Max Peezay, en av initiativtagarna till Kompis cup. Nu börjar det närma sig den 1 juni som är sista anmälningsdagen. Varför ska man vara med?

klar

Artikellänk är kopierad

Hiphopstjärnan Tom Piha, alias Max Peezay.
Hiphopstjärnan Tom Piha, alias Max Peezay.Foto: Saga Berlin

– För att Kompis cup är en perfekt sak att göra med kompisarna på sommarlovet. Och det är så mycket mer än bara fotboll. Det finns till exempel ett lag som heter Gurkan och gänget som brukar spela varje år, och som är precis vad Kompis cup handlar om; de är inte bäst, men de har roligast och deras inställning gör att alla som tittar på har kul när de spelar, säger Tom Piha.

Hur ser det ut med anmälningarna just nu?

– De flesta deltävlingarna är redan fulla, men det finns enstaka platser kvar. Så det gäller att skynda sig. Förra året hade vi hur många lag som helst som inte fick plats.

En nyhet i år är att lagen får vara mixade. Varför har det inte varit så de tidigare två åren?

– Från första början tänkte vi att den här cupen skulle skilja sig från den traditionella fotbollen som finns hos fotbollsförbundet, men då missade vi faktiskt könsaspekten. Och förra året krigade vi för att få in många lag på tjejsidan och tänkte tjej- och killfotboll. Men när vi tog ett steg tillbaka och tänkte spontanfotboll och vad Kompis cup är, så är ju det att man spelar med sina kompisar. Och då är kön inte en faktor.

Vilken vision har ni för Kompis cup i framtiden?

– Det stora visionen är att göra turneringen nationell, att den spelas parallellt i Stockholm, Göteborg, Malmö och kanske någon annan stad, och sedan ha en nationell final. Kompis cup ska bara fortsätta växa. Vi vill var Gothia cup för spontanfotboll, säger Tom Piha.

LÄS MER: Dags för Kompis cup – nu med mixade lag

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro