ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Villaägare dumpar sina sopor i allmänna parker

Ylva Larsson · 7 Nov 2012
Uppdaterad 7 Nov 2012
Överfulla papperskorgar är en vanlig syn för Thomas Johansson och hans kolleger, som ansvarar för renhållningen  i Hässelbys och Vällingbys parker. 

Överfulla papperskorgar är en vanlig syn för Thomas Johansson och hans kolleger, som ansvarar för renhållningen  i Hässelbys och Vällingbys parker.  Foto: Gustav Hugosson


Sedan den nya, viktbaserade soptaxan infördes för villaägare i Stockholm har dumpning av hushållssopor i allmänna papperskorgar ökat. I Hässelby är det ett växande problem.

klar

Artikellänk är kopierad

Sopfusktrenden kan redan ha spritt  sig till Bromma. Metros fotograf såg  den här påsen.
Sopfusktrenden kan redan ha spritt  sig till Bromma. Metros fotograf såg  den här påsen.Foto: Urban Brådhe

– Vi har märkt en stor skillnad. Mer hushållssopor hamnar i de allmänna soptunnorna längs parkvägarna. En påse hushållssopor fyller ju en sådan papperskorg direkt, så vi måste åka ut och tömma oftare, säger Carina Herdin-Ringstedt, parkingenjör i Hässelby-Vällingby.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om problemet och Carina Herdin-Ringstedt hoppas att villaägarna ska förstå att det i förlängningen påverkar dem negativt.

– Det blir ju en merkostnad för oss. Jag vill ju hellre lägga pengarna på att rusta upp lekplatser.

I papperskorgarna längs med strandpromenaden i Hässelby villastad hittar man allt ifrån blöjor till toappappersrullar, kaffesump och mjölkpaket.

– De är fulla hela tiden. Och jag har sett folk som släpar med sig sina sopor hemifrån, säger Thomas Johansson, som får städa upp efter tjuvdumparna.

Metro har ringt runt till flera stadsdelar med radhus och villor. I Bromma finns en oro över att trenden ska spridas.

– Vi har inte märkt någon direkt skillnad än men vi befarar att det kommer att bli så. Vi hoppas att villaägarna gör rätt för sig, säger Lars-Åke Steen, parkingenjör i Bromma.

klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro