ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ville inte ombilda – nu kan deras lägenheter säljas ut

Anders Göransson · 15 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hyresgästerna visade inget intresse för ombildning. Nu planerar Stockholms stad att sälja deras bostäder ändå – till privata fastighetsägare.Här ovan kan Metro presentera hela listan över de sammanlagt 5 364 allmännyttiga lägenheter som den närmaste tiden ska värderas. Värderingen kommer att göra det lättare för de kommunala bostadsbolagen – Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder – att sälja dem.

Men hyresgästerna i husen blev inte informerade. Det upprör oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (s):– Det är klart att de blir oroliga över vad som ska hända.

I de nu aktuella fastigheterna fanns inget intresse hos hyresgäster för ombildning.– Då vill den borgerliga majoriteten i stället sälja ut de här fastigheterna för att minska kommunens bostadsinnehav av ideologiska skäl. Eller också – vilket jag inte hoppas – är det för att skrämma hyresgästerna till att bilda bostadsrättsföreningar, säger Jämtin.

Men enligt bostadsborgarrådet Kristina Alvendal (m) finns inga planer på förestående försäljningar.– Däremot har nya ägardirektiv gett bostadsbolagen möjlighet att både köpa, sälja och byta delar av fastighetsbeståndet.

Men ni gör väl inte värderingen om ni inte överväger att sälja?– Om det skulle vara så kommer det att beredas i korrekt ordning, och hyresgästerna kommer att få information i tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro