ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ville pensla kvinnors kön med musselolja

TT · 27 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Andarna skulle ha ihjäl kvinnan om han inte fick behandla henne. Han tog också på hennes bröst. Så betedde sig, enligt åklagaren, en "doktor" i Borås.

Mannen åtalades på tisdagen vid Borås tingsrätt på tolv punkter. Misstankarna gäller bland annat grovt bedrägeri, eller försök till detta, samt sexuellt ofredande.

Själv nekar den åtalade till alla anklagelser.

Mannen, som är i 50-årsåldern ska ha utgett sig för att bland annat vara naturläkare, anhölls i våras och begärdes häktad. Han försattes dock på fri fot vid häktningsförhandlingen, men misstankarna har kvarstått.– Mannen har cyniskt utnyttjat sjuka människor som gripit efter varje halmstrå för att bli friska, säger vice chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Det rör sig bland annat om sjukdomar som cancer, parkinson, muskelsjukdomar och hjärtfel. Han ordinerade musselolja och örter.– Ett genomgående tema är också att många kvinnor som genomgått hans undersökningar måste ta av sig på överkroppen och brösten undersöks. Han har även i några fall även velat pensla underlivet med olja från musslor.

Det handlar om en hel del pengar. Enligt åklagaren är det sammanlagt över en halv miljon kronor. Exempelvis ska "doktorn" ha förmått en kvinna att under tiden januari 2007 till maj 2008 betala 250 000 kronor. Hon led av en obotlig muskelsjukdom.

En av åtalspunkterna om grovt bedrägeri gäller en svårt cancersjuk kvinna som avbröt den behandling som hon fick på sjukhus. Mannen ska ha påstått att han kunde bota hennes cancer och fick henne att betala 50 000 kronor. Kvinnan är numera avliden.

Till en annan kvinna ska mannen ha sagt att han kunde bota hennes psykiska ohälsa och att "andarna" skulle ha ihjäl henne om han inte fick behandla henne.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro