ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ville tog rymmaren

David Baas · 13 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Tungan på polishunden Ville hängde som en slips efter att han tagit fast rymlingen. Foto: Urban Brådhe

Tungan på polishunden Ville hängde som en slips efter att han tagit fast rymlingen. Foto: Urban Brådhe


Rånare hejdades snabbt av polishund efter rymning på Ekerö

klar

Artikellänk är kopierad

En fånge rymde från Svartsjöanstalten utanför Stockholm i går förmiddag. Efter ett snabbt agerande från polishunden Ville kunde rymlingen gripas. – Vi spårade upp honom och då sprang han. Mannen fick några bettskador, men det är inte så konstigt när han inte stannade, säger polisens hundförare Peter Sverdfält som tillsammans med polishunden Lei-Anns Ville grep rymlingen.

DÖMD FÖR RÅN Mannen, som är i tjugoårsåldern, är dömd för medhjälp till grovt rån. Han rymde vid niotiden i går från den öppna anstalten på Ekerö. Personalen såg honom klättra över stängslet och ringde snabbt polisen, som skickade flera patruller och en helikopter. Efter drygt en timme på fri fot greps mannen. Vid gripandet bets han svårt av polishunden. Inga andra skadades i rymmardramat.

VILL TILL SLUTEN ANSTALT Mannen kommer inte att återvända till Svartsjöanstalten. – Han har själv valt att inte vistas här. Öppna anstalter bygger på förtroende, så nu placeras han i sluten anstalt, säger Göran Fall, kriminalvårdsinspektör på Svartsjöanstalten.Ville tog rymmaren Rånare hejdades snabbt av polishund efter rymning på Ekerö.

klar

Artikellänk är kopierad

David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro