ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ville tvångsförflytta tiggare – nära att kungen hoppade av broinvigning

Åsa Larsson · 20 Dec 2014
Uppdaterad 20 Dec 2014
Så här såg det ut på invigningen av den nya E4-sträckningen.

Så här såg det ut på invigningen av den nya E4-sträckningen. Foto: Pressbild/Trafikverket


klar

Artikellänk är kopierad

Kungen var nära att ställa in en invigning av en bro sedan Sundsvalls kommun valt att flytta på ett läger med romska EU-migranter, enligt hovet.

– Det är kungen som får ta de negativa rubrikerna, säger Margareta Thorgren på hovet, till Sundsvalls tidning.

– Jag vet inte hur nära det var att han inte kom men det var tydligt att han var riktigt upprörd över den situation som uppstod, säger Anna Lihr , presschef på Trafikverket .

Kungen var inbokad att komma till invigningen av Sundsvallsbron sedan en längre tid, men det var när uppgifterna kom att kommunen flyttat på ett närliggande läger med romska tiggare som besöket var när att blåsas av, skriver Sundsvalls tidning.

– Dagen innan invigningen blev det skriverier om att EU-migranter flyttades på grund av arrangemanget. Det blev tyvärr fel fokus på frågan och det är olyckligt, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet till ST.

Först på torsdagsförmiddagen blev det klart att han ändå skulle delta.

Trafikverket  säger att man varit tydliga med att lägret inte skulle påverka invigningen .

"Det är helt främmande för   Trafikverket att flytta på människor för att genomföra en ceremoni", skriver man på Trafikverket.

– Jag reagerade också väldigt upprört för vi var inte medvetna om flytten. Det gick rakt emot vår överenskommelse med kommunen, säger presschefen Anna Lihr. Att man hade en överenskommelse bekräftar kommunen också i ett pressmeddelande som kom klockan tre, natten till torsdag.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro