ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Villkorlig dom för gisslandrama

Jonas Andersson · 14 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

56-åring tog sjuksköterska som gisslan på vårdhem

klar

Artikellänk är kopierad

MATHILDENBORG. En 56-årig man döms till villkorlig dom och samhällstjänst efter ett gisslandrama på Mathildenborgs vårdhem i Malmö i somras. Malmö tingsrätt anser att mannen har gjort sig skyldig till olaga frihetsberövande. Femtiosexåringen låste in sig tillsammans med en sjuksköterska på hans mors rum på hemmet i minst en halvtimme. Mannen har förklarat sitt handlande med att sjuksköterskan inte ville svara på frågor om moderns vård. Hans mor befann sig vid tillfället på toaletten så han var ensam med sjuksköterskan på rummet.

Personalen på vårdhemmet larmade polisen och det blev ett stort pådrag. Piketpolis skickades till platsen. När femtiosexåringen efter ett tag gläntade på dörren stormade poliser fram och grep honom. Mannen ska nu betala 10 000 kronor i skadestånd till sjuksköterskan. Han är tidigare ostraffad men har meddelats besöksförbud mot sjuksköterskan efter händelsen i somras.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro