ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vilt hör hösten till

Menyse.com · 3 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Viltkött är mager, hälsosam mat  Köttet är oftast smakrikt liksom tillbehör som skogssvamp och lingon. Mustiga, smakrika röda viner passar utmärkt till.

Glaserad rådjursstek

Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungs-grönsaker

4 portioner

800 gram rådjursstek3 msk balsamvinäger 2 msk flytande honung2 tsk torkad rosmarin Salt och peppar

Grönsaker:6 schalottenlökar 20 färska gröna sparrisar 3 paprikor, röda och gula 1 tsk torkad timjan 2 msk soja

Nymald svartpeppar

Tillagning1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar  i en skål. Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form. Sätt i ugn 1–1,5 tim, till innertemperatur 57 grader. Låt köttet vila i minst 10 min.

2. Grönsaker: Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.

Älggryta med gulbeta

4 portioner

2 cm ingefära 2 klyftor vitlök 2 msk olivolja 800 gram grytbitar 6 dl vatten 1 msk konc grönsaksfond 1 dl konc svart vinbärssaft 1 palsternacka 2 gulbetor 2 syrliga äpplen

Tillagning 1. Skär älgköttet i bitar. Finhacka inge­fära och vitlök. 2. Hetta upp olja. Lägg       i kött, inge­fära och vitlök. Bryn någon minut. 3. Slå på vatten, fond och vinbärssaft. Låt småkoka under lock i cirka 1 timme, tills köttet är mört. 4. Skala och finstrimla palsternacka och gulbeta. Skala, kärna ur och klyfta äpple. Lägg i grytan när köttet är nästan klart. Koka i cirka 12 minuter till.

klar

Artikellänk är kopierad

Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro