ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vindskydd för en kvarts miljon ska tysta a-lagarna

Aron Andersson · 22 Mar 2012
Uppdaterad 22 Mar 2012
Vindskydd för en kvarts miljon ska tysta a-lagarna

Vindskydd för en kvarts miljon ska tysta a-lagarna Foto: Mathias Sjøgren Jensen / Dansk almennyttigt boligselskab


A-lagarna vägrade flytta sig från parken. Nu har de fått egna vindskydd – för 250 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett gäng a-lagare trivdes så bra i sin park att de vägrade flytta sig trots kommunens önskan. Andra parkbesökare störde sig på att de väsnades. Lösningen blev att bygga vindskydd för bänkgänget.

Parken ligger vid bostadsområdet Røde Møllegård i Köpenhamn och det var bostadsmyndigheten Dansk almennyttigt boligeskab som kom med idéen, skriver Hem & hyra. – Alla människor förtjänar att behandlas värdigt, även alkoholister. Eftersom vi inte har möjlighet att avhysa dem från parken har vi valt den näst bästa lösningen, säger myndighetens avdelningschef Lizzie Liptak.

Myndigheten har nu byggt två vindskydd med tillhörande bord och bänkar. Där kan a-lagarna hänga i skydd mot dåligt väder och utan att störa andra parkbesökare. Projektet kostade 250 000 svenska kronor och det är upp till den som använder vindskydden att städa efter sig.

Hyresgästföreningen utesluter inte att liknande lösningar genomförs i Sverige. – Det är inte orimligt att Hyresgästföreningen skulle kunna komma fram till samma beslut, i samarbete med berört bostadsföretag, säger Richard Dazley, chef för boutvecklingsenheten, till Hem & hyra.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro