ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vings ägare går i konkurs – påverkar tusentals resenärer

Jesper Lindqvist · 23 Sep 2019
Uppdaterad 23 Sep 2019

Foto: Johan Nilsson/TT


Resekoncernen Thomas Cook Group har lämnat in en ansökan om att försätta bolaget i konkurs. Nu kan tusentals svenska resenärer påverkas, eftersom resebyrån Ving ingår i koncernen. " Detta är en djupt sorglig dag för företaget", säger koncernens vd Peter Fankhauser till Reuters

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under helgen information om krisen i Thomas Cook började nå omvärlden. Bolaget höll på på att förhandla om nödfinansiering, och innan måndagen behövde man få in 11 miljarder kronor – något man misslyckades med.

Tidigt under måndagen kom därför beskedet att Thomas Cook Group – där bland annat resebyrån Ving ingår – ansöker om konkurs.

LÄS MER
Experten rasar mot minskat flygande: ”Det råder någon form av hysteri i Sverige”

Enligt The Guardian påverkas närmre 600 000 resenärer av beskedet, och cirka 150 000 britter är nu strandade utomlands. Även svenska Ving-resenärer kommer att påverkas av konkursbeskedet.

”Då flygbolaget som flyger majoriteten av Vinggruppens gäster i Norden ägs av Thomas Cook Group, så kommer resenärer under måndagen att drabbas av inställda flyg som en följd av konkursen”, skriver Ving på sin hemsida.

Tusentals svenskar drabbas under måndagen

Beskedet innebär dock inte att Ving som företag också kommer att gå i konkurs, då man endast varit en fristående enhet inom Thomas Cook Group.

Till Expressen säger företagets pressinformatör att man jobbar med att återupprätta trafik så att de som har bokat resor med Ving ska kunna genomföra sina bokade resor.

LÄS MER
Så klimatsmart är din semester – tågresor garanterar inte låga utsläpp

– Det är inte vi som har gått i konkurs. Resor framöver ska gå som vanligt, det är bara i dag det är inställt, säger Charlotte Hallencreutz till tidningen.

Antalet drabbade svenskar uppgår under måndagen till strax över 3 000.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro