ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vinresa i bergens Chile

Tidningen Res · 4 Dec 2011
Uppdaterad 5 Dec 2011
På den klassiska fisk- och skaldjurs- restaurangen Ostras Azocar serveras havets specialiteter i historisk miljö. Här kan man äta de bästa manchas, knivmusslor, som går att uppbringa i Chile. För att inte tala om deras ostron.

På den klassiska fisk- och skaldjurs- restaurangen Ostras Azocar serveras havets specialiteter i historisk miljö. Här kan man äta de bästa manchas, knivmusslor, som går att uppbringa i Chile. För att inte tala om deras ostron. Foto: Jörgen Ulvsgärd


Med sitt skyddade läge och torra klimat har Chile perfekta förutsättningar för att producera vin. RES Jörgen Ulvsgärd utforskar det bergiga landet som 22 år efter Pinochets fall står på tröskeln till vinvärldens finrum.

klar

Artikellänk är kopierad

Andernas knivskarpa toppar delar vinländerna Chile och Argentina åt. På den chilenska sidan är det vita viner som dominerar, på den argentinska röda. Bevattningen sköter de snöklädda bergen.
Andernas knivskarpa toppar delar vinländerna Chile och Argentina åt. På den chilenska sidan är det vita viner som dominerar, på den argentinska röda. Bevattningen sköter de snöklädda bergen.Foto: Jörgen Ulvsgärd
Chile är en stor vinnation.
Chile är en stor vinnation.Foto: Jörgen Ulvsgärd
klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen Res
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro