ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vinterkaoset slår mot sjukhus – går in i stabsläge

Malin Jansson · 28 Feb 2018
Uppdaterad 28 Feb 2018
Omfattande masskrockar längs E4:an under onsdagen.

Omfattande masskrockar längs E4:an under onsdagen. Foto: TT


Snöovädret ställer till med stora problem i trafiken. Masskrockar med över 20 skadade fick Södertälje sjukhus att vid elvatiden gå in i stadsläge.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter flera dagar av kraftigt vinterväder fortsätter snön att dra in över Sverige under onsdagen – något som skapar stora problem i trafiken.

Fortfarande är det de sydöstra delarna av landet som drabbas hårdast och längs med E4:an rapporterades tre trafikolyckor tidigt under onsdagsmorgonen. En olycka mellan Järna och Södertälje innehöll minst 15 bilar där E4:an nu tillfälligt stängts av.

Men totalt uppskattas att fler än 100 fordon varit inblandade i någon av olyckorna bara i Stockholmsområdet, berättar Eva Nilsson vid polisens regionledningscentral för Svenska Dagbladet.

Med över 20 skadade tvingades Södertälje sjukhus att vid elvatiden gå in i stabsläge för att kunna hantera alla skadade. Ingen ska dock ha skadats allvarligt.

– Vi prioriterar om resurser för att kunna ta hand om de här patienterna på bästa sätt. Vi har till exempel stängt ortopedmottagningen för att omfördela resurser till akutmottagningen istället, säger Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef på sjukhuset, till TT.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning i områdena längs med Götalands och Svealands kustlandskap. Lokalt kan snöbyarna blir mycket kraftiga, skriver SMHI på sin hemsida.

Trafikverket har gått ut ut med ett viktigt meddelande där de avråder privatpersoner i de drabbade områdena från att ge sig ut med bil överhuvudtaget om det inte är nödvändigt. Myndigheten har gått in med full styrka för att ploga bort snön så gott de kan. Polisen bistår snöröjningen på vissa vägar genom att ligga efter plogbilarna för att förhindra farliga omkörningar.

Tågtrafiken har påverkats med stora förseningar till och från Stockholm. Tågen mellan Linköping – Västervik, Linköping – Kalmar, Oskarshamn – Berga samt Ystad – Simrishamn har ställts in och ersätts med buss.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro