ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vintern är här för att stanna – klass 1-varning kan utfärdas

Lasse Angantyr//Tobias Sahlén · 3 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
Kurt Borkman röjer snön från sin bil i Gamla stan i Stockholm. – Det räcker med snö nu, det här är precis lagom, säger Kurt Borkman. 

Kurt Borkman röjer snön från sin bil i Gamla stan i Stockholm. – Det räcker med snö nu, det här är precis lagom, säger Kurt Borkman. 


Det är risk för ett riktigt snökaos de kommande dagarna. Den bistra vinterkyla som tagit ett fast grepp om Stockholm kommer att hålla i sig och enligt SMHI är inget mildväder i sikte.

klar

Artikellänk är kopierad

I södra Götaland har SMHI gått ut med en klass 1-varning då stora mängder snö har fallit. 

Det snöovädret är nu på väg att slå till mot Stockholm och kombinerat med kylan är det risk att det blir riktigt bister vinter de kommande dagarna.

– Det är låga temperaturer för att vara i december och det kommer att snöa sammanhängande under tisdagen, säger Eva Strandberg meteorolog på SMHI.

Det är först på torsdag som det hårda vädret kommer att lugna ner sig, tror SMHI. 

– Det kommer att blåsa vilket innebär drivbildning och vi kan kanske utfärda en klass 1-varning även i Stockholm, säger Eva Strandberg.

Framåt helgen har stockholmarna skönt vinterväder att se fram emot. Det är fortsatt kyla att vänta, så snön ser ut att ha kommit för att stanna de kommande tio dagarna.

... och nu tar pulkornaslut i affärerna

Med snön kom även stockholmarnas sug att åka pulka i backarna. Men under gårdagen gapade pulkahyllorna tomma i många butiker.

– När snön kommer är det som att trycka på en knapp, säger Linda Karlsson, butikschef för Stadium i Sickla.

Metro besökte under gårdagen ett flertal sport- och leksaksbutiker i Stockholm och utbudet av pulkor, snowracer, stjärtlappar, snowglider och tefat var minst sagt skralt.

– Vi har helt tomt just nu. Vi sålde allt vi hade i helgen, berättar Antoni Majblad, butikschef på Intersport i Sickla.

Även på Lekia i Sickla är det utplockat i hyllorna och de hade endast en snowracer kvar under gårdagen. Lite synd tyckte Tanja och Theodor Levin som, trots att de var på jakt efter just en sådan, hade andra krav på hur just deras snowracer ska se ut.

– Vi åkte pulka i helgen men nu vill Theodor att det ska gå snabbare och vara roligt. Och så ska den ha rätt färg, berättade Tanja.

De både hade tittat runt i flera butiker och höll med om att mycket var utplockat. 

– Men det finns i alla fall lite kvar här och där så vi ska nog inte gå lottlösa hem, sa Tanja.

Övriga stockholmare som ännu inte hunnit köpa en pulka eller snowracer behöver dock inte vara oroliga. Mer är på väg till butikerna redan under de närmaste dagarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Lasse Angantyr//Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro