ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vintern bästa tiden för besök i djurpark

Oscar Nelson · 3 Jan 2012
Uppdaterad 2 Jan 2012
Gunnel Andersson visar att fåren inte är farliga för barnbarnen Eskil och Arvid.

Gunnel Andersson visar att fåren inte är farliga för barnbarnen Eskil och Arvid. Foto: Peter Brinch


Lättare få klappa djuren på vintern. Vinteröppet på Skånes djurpark.

klar

Artikellänk är kopierad

Skånes djurpark är ett av få zoo:n i Sverige som håller öppet på vintern. Endast ett fåtal djur går i ide och det går bland annat att se älg, ren och lodjur. – De har häftigast pälsar på vintern, säger djur­parkschef Camilla Jönsson.  De flesta besöker djurparken på sommaren. Ett misstag, enligt zoologiska chefen Michael Jörgensen.   – På sommaren gör djuren ingenting eftersom det är för varmt, säger han.  Ett av de djur som trivs i kylan är den 450 kilo tunga älgtjuren ”Dallas.” När djurskötaren Morgan Johansson bjuder ”Dallas” på äpplen lunkar han fram till stängslet. När ”Dallas” börjar tugga passar besökaren Anna Jönsson på att klappa honom på mulen. – Det är kul att vara här på vintern, djuren har lättare för att komma fram då, säger hon.

Vargar i sommar

Ryska vargar kan snart bli verklighet på Skånes djurpark, enligt Mats Amundin, artkoordinator i Svenska djurparksföreningens vargprogram. – Förhoppningen är att det blir varg i slutet av juni. På uppdrag av regeringen har Mats Amundin besökt Moskva zoo. Tanken är att stärka den svenska vargstammen, som lider av inavel, med import av övergivna ryska valpar.  Skånes djurpark tvingades för två år sedan hastigt avliva hela sin flock efter att vargar flytt inhägnaden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Oscar Nelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro