ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Viralgranskaren i Almedalen: "Tänk att det är första april varje dag"

Staffan Erfors · 4 Jul 2017
Uppdaterad 4 Jul 2017
Åsa Larsson, redaktör på Viralgranskaren, deltog i en debatt i Almedalen.

Åsa Larsson, redaktör på Viralgranskaren, deltog i en debatt i Almedalen. Foto: Staffan Erfors


En kapprustning sker på internet. Hackers hotar våra privatliv och hela samhället. Metro Viralgranskarens redaktör Åsa Larsson framträdde i Almedalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var tidningen Veckans Affärer som arrangerade seminariet i Almedalen om hotad it-säkerhet och hackerattacker. Metro Viralgranskarens redaktör Åsa Larsson var på plats under seminariet.

– Vi har sett att folk har blivit bättre och mer medvetna på nätet. Sedan vi startade Viralgranskaren 2014 har det blivit alltmer industrialiserat med fake news-fabriker, men folk är mycket mer medvetna om det i dag och man har lärt sig att det är viktigt med faktakoll, säger Åsa Larsson och tipsar om hur man som läsare ska bete sig på nätet:

– Man ska tänka att det är första april varje dag och verkligen vara skeptisk.

Åsa Larsson var med i panelen tillsammans med bland andra Mikko Hyppönen från företaget F-Secure och stadsdirektören från Södertälje kommun Rickard Sundbom.

Panelen var överens om att medvetenheten måste ökas – hos alla parter, både privatpersoner, företag och samhällsfunktioner.

–Man måste vara varse om vad det är för sidor man surfar på och vilka syften upphovsmännen bakom kan ha, det gäller att man har en medvetenhet när man är pånätet, säger Åsa Larsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Staffan Erfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro