ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Virginiamorden används för att skicka virusmejl

Kristoffer Rengfors · 19 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

VIRUS. Illasinnade Hackers försöker hjärtlöst utnyttja tragedin på Virginia Tech för att infektera hemdatorer med virus. Men hjälp av ett bluffmejl med foto på massmördaren Cho Seung-hui luras ovetande e-postläsare iväg till en brasiliansk sajt med video från vansinnesdådet. Men de som klickar på länken i mejlet får en virusinfekterad skärmsläckare nedladdad. Filens namn är (TERROR_EM_VIRGINIA.SCR) och innehåller en så kallad trojansk häst. Trojanen försöker sen stjäla lösenord, användarnamn och information om kontonummer från datorn. Även efter tragedier som orkanen Katrina, Tsunamikatastrofen och terrorbombningarna i London skickades skräpmejl med virus runt i försök att stjäla information från datorer.

Mer om morden på metro.se

MÖRDAREN PASSAR I PROFILEN: Metro har undersökt 157 dödsskjutningar på skolor i USALÄS MÖRDARENS EGEN UPPSATS: Skrev om blod och makabert våldBILDSPECIAL: 32 liv som släcktes på Virginia TechHÄR SÖRJER KAMRATERNA:Blacksburg i tårarHATADE RIKA UNGDOMAR: Lämnade ett hatmeddelande på sitt studentrumRÄDSLA FÖR HÄMND MOT ASIATER:Sydkoreas regering fruktar hämndBLOGGAR: Studenterna bloggar om skolmassakernBILDSPEL: Sorg efter massakernVIDEO: Student filmade händelsernaSPELADE DÖD FÖR ATT ÖVERLEVA: Vittnen berättar

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro