ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Virtanen: True Talent erbjöd mig pengar för artikel

Victoria Gillberg · 21 Okt 2011
Uppdaterad 21 Okt 2011
Redaktören för True Talent som görs av Mastiff har erbjudit Aftonbladets Fredrik Virtanen pengar för att skriva artiklar.

Redaktören för True Talent som görs av Mastiff har erbjudit Aftonbladets Fredrik Virtanen pengar för att skriva artiklar. Foto: Scanpix


Aftonbladets Fredrik Virtanen blev uppringd av en redaktör för True Talent som erbjöd journalisten pengar för att skriva en artikel om programmet. "Jag blev helt paff!"

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Virtanen fick ett sms av en redaktör för True Talent. I smset står det att de behöver musikrecensenter som skriva om spelningen och publicera materialt "i sina forum". Meddelandet avslutas med "mot betalning givetvis".

– Jag ringde upp direkt och sa bara "Det fattar du väl att jag inte kan". Jag förklarade lite pressetik för honom men han förstod inte, säger Fredrik Virtanen och skrattar.

Men Linda Lundqvist, producent för True Talent, säger att Virtanen har missförstått.

– Det var inte riktigt så. Vi ville bjuda in recensenter för att krydda programmet lite. Om de valde att skriva något skulle vi köpa texterna. Men om de valde att publicera så tänkte vi självklart inte betala.

Men riktigt så verkar det ju inte på meddelandet? – Nä, det var dumt att skicka ett sms på det sättet.

True Talent görs av produktionsbolaget Mastiff. Max Lagerbäck, presschef på TV3 säger att redaktören gravt missförstått sina arbetsuppgifter. – Det är åt helvete. Det är den här personens eget initiativ, säger han till Resumé.se.

Lundqvist ser inte något problem i händelsen och tycker det är tråkigt att Virtanen har reagerat som han gjort. – Om man ber en frilansjournalist skriva en artikel så betalar man ju. Han skulle få skriva det han ville. Det var inte så att vi bad honom skriva positivt om programmet.

Virtanen tycker ändå att det är ett problem. –– Efter ett tag började han fatta vad jag menar och då sa han "Alltså jag försöker inte muta dig". Du får skriva vad du vill.

– Det är helt klart en person som inte borde jobba i mediabranschen. En glad amatör. Förmodligen jobbar de med bloggare på det sättet och han trodde säkert att journalister jobbade så också. Hur mycket erbjöd han dig? – Det vet jag inte. Vi kom aldrig så långt.

Linda Lundqvist vill inte ge ut redaktörens namn och säger att han valt att inte tala med media.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro