ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vissa ­lever ­genom sina djur”

Josefin Svenberg · 22 Aug 2013
Uppdaterad 22 Aug 2013

Att de kända nätdjurens ägare oftast håller sig i bakgrunden är ingen slump. Det menar Sverker Sikström, professor i kognitiv psykologi vid Lunds universitet.

klar

Artikellänk är kopierad

”Vissa ­lever ­genom sina djur” 
  Sverker Sikström.
”Vissa ­lever ­genom sina djur” Sverker Sikström.

–  I dag är djur ett alternativ till barn för många människor. Det är någon att ta hand om, de blir en del av oss själva och då blir vi naturligtvis stolta och vill sprida kunskap om dem, säger Sverker Sikström.

– Vissa lever genom sina djur på nätet. Och att då börja peta in sig själv blir fel fokus. Det är som att en regissör plötsligt skulle ställa sig framför kameran och berätta vad han ska äta till middag.

Och visst tycks det vara själva djuren som vi är intresserade av. Ända sedan internets begynnelse har de haft en stor betydelse, berättar journalisten och författaren Patrik Lundberg som bland annat grundat bloggen Djurbladet.

–  Nätet är sprängfyllt av saker som gör oss ledsna och upprörda, och då behövs söta djur för att väga upp allt det hemska. Det kommer aldrig att vara över för djuren på nätet, däremot tror jag att det kommer att krävas mer för att de ska bli kända. Helst ska det ju ha hänt något av en slump som gjort att de blivit kända, säger Patrik Lundberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro