ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Visst kan ditt barn bli en superhjälte

Ulrica Widsell · 4 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Gillar du och dina barn goda hjältar i masker, mantlar och trikåer?  Allt ni vill veta finns i nya barnboken ”Boken om Superhjältar”.

Författaren Daniel Möllberg, 36, dyrkade Spindelmannen när han var liten. Nu har hans faktabok om super­hjältar och deras värld kommit ut.– Jag upptäckte att det inte fanns någon faktabok om superhjältar. Det är ett fenomen som uppenbarligen finns och som alla vet mycket om. Då bör man sammanställa det, precis som med dinosaurier, så att man får veta vad som gäller, säger Daniel Möllberg.

Vad krävs för att bli en superhjälte?– Det är egentligen två huvudsakliga grundkriterier. Man måste hitta sin superkraft och använda den på rätt sätt, till att bekämpa ondska och dumhet och rädda andra i nöd.

Kan vem som helst bli en superhjälte?– Ja, barn har nog fattat det mer än vuxna. Superkrafter behver inte vara att skjuta en laserstråle med ögonen, utan det kan vara något man är superbra på, helt enkelt. En superkraft kan vara att vara extremt bra på att klättra. Då kan man hjälpa andra barn att klättra, nå saker och ta ner bollar som fastnat i träd, säger Daniel Möllberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro