ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Visst kan Europa rappa

Sara Stolt · 26 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För tre månader sedan intog svenska rappare som Timbuktu Paris med The Scandinavian Hip Hop Invasion. Nu når konceptet Stockholm under namnet Make It Blast.

La Fouine är en av evenemangets franska gäster.– Jag har delat med mig av min musik i tio år. Vi måste spränga barriärer för att vi européer ska kunna känna till rap från allt från Skandinavien till Spanien och England, säger han.

Rappar du på engelska?– Nej, bara på franska. Min engelska är riktigt då­lig eftersom jag aldrig lärde mig det i skolan. Jag var en hemskt dålig student.

Du verkar ha hamnat på glid med tanke på att du var knarklangare och satt i fängelse som 16-åring?– Det stämmer. Jag hade mycket problem. Nu är allting okej. Mitt liv och min vision har förändrats.

Nu hoppas La Fouine att han lämnar Sverige med nya intryck och vänner.

Make It Blast är en del av ett EU-projekt som ska bidra till en mer enad musikfront i Europa. Border Blaster, som arrangerade The Scandinavian Hip Hop Invasion, föreslog att evenemanget skulle anordnas i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro