ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vita” taxibilar kör svart

John Lindblom · 27 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Även stora taxibolag har drabbats av fifflande

klar

Artikellänk är kopierad

Flera taxibilar knutna till Taxi 020 och Taxi Kurir har tagits ur trafik på grund av fiffel. Taxiåkarna har häktats.Ytterligare två taxiåkare har nyligen häktats av Solna tingsrätt efter att ha undanhållit över 10 miljoner kronor i kundintäkter under tre års tid. Totalt handlar det om tolv beslagtagna taxibilar, bland annat knutna till Taxi 020 och Taxi Kurir.

Ekobrottsmyndighetens ”Sammy”-projekt i Stockholm har hittills tagit närmare 200 intäktsfuskande taxibilar ur trafik. Svarttaxibilar som i trafik framstått som ”vita”. Projektet, i samarbete med länsstyrelsen, Stockholmspolisen och Skatteverket, har hittills gett över 60 fällande domar och eftertaxeringar för mångmiljonbelopp för skattefifflande Stockholmsåkerier.Ofta handlar det om fifflande taxiåkare som är anslutna till större taxibolag.

– Taxibolagen har inget med fifflet att göra men blir ändå involverade eftersom de har den skattefuskande åkaren ansluten till sin växel. Taxi Stockholm är det enda bolag som har ett kontrollsystem som gör att de själva kan upptäcka åkare som undanhåller intäkter systematiskt, berättar Göran Orbe på ­Eko­brotts­myndigheten Stockholm.

De beslagtagna taxibilarna lämnas direkt över till finansbolag som tidigare beviljat fordonsinköpet på avbetalning.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro