ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vittne: Obehagligt att det händer så nära

TT · 23 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Palina Lutsenko och Georgy, 3 år, bor i närheten av den rånade värdedepån.

Palina Lutsenko och Georgy, 3 år, bor i närheten av den rånade värdedepån. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Palina Lutsenko och sonen Georgy 3 år bor i området.– Vi hörde polisen i morse. Det känns obehagligt att det händer så nära. Det är ett rätt lugnt område annars. Det här väcker oro hos oss som bor här, säger hon till Metro.Rose-Marie Hansson, som också bor i närheten av depån hörde två kraftiga smällar före klockan 05 i morse. – När jag tittade ut såg jag en helikopter. Den såg stor och konstig ut – inte som en polishelikopter. Den körde runt runt, säger hon till Metro.De anställda på det rånade säkerhetsföretaget väntar fortfarande utanför avspärrningarna för att komma in på sin arbetsplats.– Jag hörde om det på radion i morse. Det känns helt overkligt. Allt verkar så konstigt, säger en anställd.Benita Holmberg jobbar också i området. Även hon väntar på att bli insläppt.– Jag börjar egentligen klockan 07. De ringde från jobbet halvsju sa kunde ta sovmorgon. Nu väntar jag fortfarande.

"Vilket jävla liv, aldrig får man sova"

Jamil och Farah Kiani bor vid Karusellplan med utsikt över värdedepån, som de före onsdagen inte alls kände till. Farah berättar att hon vaknade vid 5-tiden på morgonen av att hon hörde ljud från människor i rörelse och de skrek också. Hon tittade ut genom fönstret och såg då helikoptern som svävade bredvid glaskupolen på värdedepåns tak.

Nedanför huset fanns poliser. Jamil berättar att de trodde att det var en polishelikopter och en polisinsats. De såg en svartklädd man som stod på taket.– Lite senare smällde det till och jag blev rädd, säger Farah till TT.

De berättar att allt pågick i en halvtimme eller kanske 45 minuter.

En kvinna, som vill vara anonym, men som bor i närheten berättar att hon vaknade av oväsendet.– Vilket jävla liv, tänkte jag, aldrig får man sova! Hon tog fram en kikare och tittade på helikoptern med den.– Jag trodde att det var en polishelikopter och att den skulle landa. Den var där bara helt kort och sedan gjorde den en sväng och kom tillbaka igen över taket. Då hörde jag tre kraftiga smällar och då förstod jag att det inte var en polishelikopter, utan något annat. Jag ringde inte polisen, eftersom polis redan hade kommit dit.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro