ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vittnen: Sparkade huvudet som en fotboll

Caroline Wetterborg · 8 Nov 2011
Uppdaterad 8 Nov 2011
Svenska stjärnproducenten David Jassy dömdes i februari 2010 för mord.

Svenska stjärnproducenten David Jassy dömdes i februari 2010 för mord. Foto: Scanpix


Domstolen avslår David Jassys överklagan. Svenska artisten dömd till minst 15 år för mord på fotgängare i Kalifornien.

klar

Artikellänk är kopierad

Juryn i Kalifornien står fast vid domen – David Jassy är skyldig till mord. På måndagen avslogs svenskens överklagan, skriver City News Service. 

Den svenska rapparen och stjärnproducenten, som bland annat jobbat med Darin, dömdes förra året till minst 15 år i fängelse för mord på en fotgängare. Händelsen inträffade i november 2008 då Jassy ska ha slagit, sparkat och kört över John Osnes, en 55-årig jazzpianist. Orsaken var att Osnes slog med händerna på Jassys stadsjeep när han kört in på ett övergångställe i Hollywood. 

Jassy hävdar att bevisen är otillräckliga men hans överklagan avslås i ett 35 sidor långt utlåtande. Domstolen skriver bland annat att ”fem vittnen, och en polis som inte var i tjänst, såg konfrontationen och vittnade om hur Jassy slog Osnes i ansikten så att han tappade balansen. Sedan, när Osnes hukade sig för att återfå balansen, sparkade Jassy honom i huvudet, ”som man sparkar en fotboll”.

Till juryn sa Jassy att han gått ut ur bilen för att se om den blivit skadad och att han ”trodde att det skulle bli en diskussion, inte ett slagsmål”.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro