ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vittnet: "Det låg döda människor på gatan"

Erik Glanell · 7 Apr 2017
Uppdaterad 7 Apr 2017
Minst tre personer har dödats och flera skadats när lastbilen kom körande längs Drottninggatan för att sedan köra rakt in i Åhlens.

Minst tre personer har dödats och flera skadats när lastbilen kom körande längs Drottninggatan för att sedan köra rakt in i Åhlens. Foto: TT


Kristoffer Rengfors blev vittne till det misstänkta terrordådet i Stockholm. "Då dyker jag bort mot fönstret och såg en lastbil svischa förbi", säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors blev vittne till när lastbilen åkte förbi utanför fönstret på kontoret.

– Vi hörde att det lät en jävla massa. Vi trodde att det var en byggnadsställning som rasade. Då dyker jag bort mot fönstret och såg en lastbil svischa förbi, säger Kristoffer Rengfors, som jobbar på ett kontor i hörnet Kungsgatan-Drottninggatan.

– Den skrapade mot kanten av huset på något sätt och körde över en massa människor, säger han.

– Folk sprang fram och tillbaka, det var blodspår och det låg döda människor på gatan. De kan inte ha levt i alla fall, det är helt omöjligt.

Frida Bergendal arbetar i närheten av Kungsgatan och skulle precis gå från jobbet längs Drottninggatan när det misstänkte terrordådet skedde utanför kontoret.

– Vi är chockade, ingen lämnar byggnaden nu, säger Frida Bergendal.

Hon såg inte händelsen själv eftersom hon var i ett annat rum.

– Efter händelsen såg jag två, troligtvis kroppar, som täcktes över på ett övergångsställe.

– Vi ser från fönstret att de spärrar av och polisen går  runt och säger åt folk att stanna inne. De har också ställt upp bussar på Kungsgatan, säger Frida Bergendal.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro