ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vittnet: "Rånarna kunde lika gärna ha skjutit mig"

Gustaf Eriksson · 10 Jan 2013
Uppdaterad 10 Jan 2013
Vittnet: De kunde lika gärna ha skjutit mig    Polisen upprättade vägspärrar på flera ställen norr om Stockholm.

Vittnet: De kunde lika gärna ha skjutit mig Polisen upprättade vägspärrar på flera ställen norr om Stockholm. Foto: Scanpix


Erik körde sin bil på E18 vid Stäket när rånarnas mörka Audi dök upp bakom honom. Då sköt rånarna mot de jagande poliserna. – Jag blev inte rädd då, men efteråt har jag tänkt att de lika gärna kunde ha skjutit mig, säger han till Metro.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var när Erik körde på Rotebroleden på väg mot E18 vid Kungsängen norr om Stockholm. Han hade hört om rånet mot Handelsbanken i Näsbypark på radion och visste att polisen jagade gärningsmännen i området.  – På alla avfarter jag körde förbi såg jag poliskontroller, säger Erik, som egentligen heter något annat, till Metro.se. Då ser han en mörk Audi i backspegeln. Han förstår direkt att det är rånarna. Sedan hör han en smäll.  – Rånarna öppnade eld mot polisen på öppen väg. Polisbilen träffades av skottet, men ingen person skadades.

Därefter vräker sig Audin ut på motorvägen och kör om Erik. Tätt efter kommer en polisbil.  – Jag tänkte först försöka stanna för att blockera för rånarna. Men i efterhand är jag glad att jag inte gjorde det. De kunde lika gärna hoppat ur bilen och skjutit mig för att de inte kom förbi. Jag har små barn, så det vill jag inte riskera. 

Efter händelsen fortsätter Erik att köra. När Metro.se når honom strax före 12 är han fortfarande ute på vägen. – Det kändes verkligt och overkligt på samma gång. Jag är inte skakis, det känns mest som en häftig grej, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro