ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

VM i glädje i Hultsfred

Patrik Wirén · 16 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Glädjeyra utbröt på Hultsfredsfestivalen när Ljungberg avgjort. 

Glädjeyra utbröt på Hultsfredsfestivalen när Ljungberg avgjort. 


klar

Artikellänk är kopierad

Och så var vi vidare. – Jag började nästan grina, säger Jon Jacobsson, 18, från Uddevalla. – Det här gör hela sommaren, jublar paret Carolina Beifeldt och Johan Brandt i kvällens vackraste omfamning. För kramkalas blev det. Hårdrockare, indiepoppare, hiphoppare – samtliga festivalbesökare enades efter Ljungbergs nick. – Hur bra som helst, här är årets stämning. Fotboll ska ses på Hultsfred, säger Jon Jacobsson. – Stämningen är på topp, det kan inte bli bättre. Jag satt med mössan framför ansiktet av nervositet, säger Joakim Larsson, 17, Uddevalla.

REN GLÄDJEYRA Det hade suckats, stönats och svurits framför Hawaiiscenen och festivalens avgjort största publik kastades mellan hopp och förtvivlan. Men efter 89 minuter satt den. – Bra att det blev mål så sent, det gjorde matchen, konstaterar Jon Jacobsson. Spontana ringdanser, fyrverkerier och hejaramsor. Folket framför Hawaiiscenen dröjer sig kvar i ren glädjeyra. Så småningom skingras massorna men glädjeropen kan höras över både festivalområdet och campingen ända fram till Metros pressläggning. 

”JAG ÄR LÄTTAD” Även på backstageområdet festas det rejält efter matchen. En av de lyckliga är Magnus Broni, programledare för ”Musikbyrån” i SVT. – Jag är lättad. Jag var nära att missa målet eftersom jag var så nervös att jag nästan gick därifrån, säger han. Utanför backstageområdet har Jon Jacobsson en glasklar plan för kvällen. – Nu blir det efterfest, öl och Disco Ensemble, säger han med ramsan ”vi är svenska fans allihop” skallandes i bakgrunden. Hultsfredsfestivalens första dag närmar sig sitt slut, men festen lär pågå ända in i dag två.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro