ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

VM i samarbete invigt

Katarina Arnstad Elmblad · 1 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Fredrik Persson/SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Tusentals barn från mer än tre kontinenter strålar just nu samman i Stockholm för att delta i VM i samarbete som anordnas för första gången. Världsmästerskapet anordnas av ”Globträdet” som är en mötesplats mellan barn, ungdomar och vuxna.

Tillsammans ska de bland annat skapa ett gigantiskt framtidsbygge utanför Riksdagshuset där barnen får teckna sin vision om en värld som alla kan vara stolta över.

BARNEN SÄTTER DAGORDNINGEN Till sin hjälp får de bland andra första vice ordföranden i EU-kommissionen,  Margot Wallström, samt ett antal riksdagsledamöter, kommunpolitiker, astronauter och företrädare för näringslivet. VM i samarbete kan liknas vid en diskussion mellan barn, ungdomar och makthavare där barnen satt dagordningen. – Man säger att barn har 100 språk men vi har tagit ifrån dem 99. Genom ett sådant här kreativt möte kan barn och makthavare mötas på ett naturligt sätt, säger Jessica Berneström, informationschef för VM i samarbete.

PÅGÅR HELA NATTEN Hon betonar att alla stockholmare är välkomna att sätta sina avtryck i framtidsbygget, som pågår hela natten. Från klockan 14 anordnas guidade visningar inne i Framtidsbygget och på kvällen hålls en stor galaföreställning i Globen där barnen framträder med sång och dans.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro