ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vodkan självantände i spritbutik

Aron Andersson · 7 Nov 2012
Uppdaterad 7 Nov 2012

När butiken var obevakad började en hylla med vodka plötsligt brinna. Solens ljus hade förvandlats till en brännhet stråle genom flaskglaset.

klar

Artikellänk är kopierad

Att fokusera solens strålar till en brännpunkt är säkert något alla gjort med ett förstoringsglas någon gång. Men det fungerar precis lika bra med en vodkaflaska.

Det upptäckte en butiksägare i Burnsville, Minnesota i USA, när han kom till jobbet en dag. – Det var underhållande. Brandmännen stod jämte mig som om de kollade på ett nytt tv-spel. De sa: "det här är så coolt”, säger Dave Hautman till lokal-tv-kanalen KMSP-TV.

Solen som sken genom ett av butikens fönster hade träffat vodkaflaskorna på en hylla, som i sin tur fokuserade solstrålarna på en bit kartong. Butikens övervakningskameror fångade hela förloppet.

Först börjar det ryka från hyllan och så småningom slår lågor upp bland flaskorna. Därefter spricker flaskorna och det börjar spruta vodka över butiksgolvet.

Branden gjorde att butiken tvingades stänga i två veckor. Nu har fönstren fått en mörkare färg för att förhindra att  olyckan upprepas.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro