ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Volvo XC|90 rasade i nybilsenkät efter elektronikfel

Stockholm TT · 21 Sep 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I årets enkät har de 34 mest sålda bilmodeller som togs i bruk mellan oktober 2004 och mars 2005 betygsatts av 15 122 bilägare efter ett års körning.

Mercedes C-klass fick högst betyg på frågan om hur nöjda ägarna var med sin bil, följd av Toyota Yaris och Mercedes E-klass. -Volvo införde ett nytt elsystem på 2005 års modell och det var tydligen inte helt hundraprocentigt utprovat. Det fanns en barnsjukdomar som gjorde att det uppstod en del störningar i elektroniken, säger Motormännens tekniske chef Terje Eklund till TT. Volvo är inte ensamt om elektronikproblem. Det har tidigare drabbat både Mercedes och BMW.

Det tar också viss tid innan felrapporterna strömmar in. -Men sedan var Volvo ganska snabbt ute med olika åtgärdsprogram och under det senaste året har jag inte hört några klagomål, säger Eklund. Uppryckning-Det som är anmärkningsvärt i år är uppryckningen av Mercedes som hade en del strul med elektroniken för ett par år sedan, säger Eklund. Förutom C-klassen på förstaplatsen återfinns E-klassen på tredje plats.

Annars dominerar Toyota som vanligt toppskiktet.

Toyota Yaris hamnar på andra, Toyota Avensis på fjärde och Toyota Corolla på femte plats. -Det är bara att lyfta på hatten för enastående tillverkningskvalitet. Det verkar inte ha någon betydelse var bilarna är tillverkad i världen, oavsett om det är i Japan, England eller Frankrike. Franskt i botten Både Renault och Peugeot hamnar i botten på årets lista, medan Volkswagen segat sig upp förbi Opel Vectra och Opel Astra.

Peugeot 307 och 206 intar jumboplatserna, medan Citroëns C 3 och C 5 från samma koncern placerar sig bättre.

Trots bakslaget för Volvo XC 90 återfinns den över medelbilen liksom övriga Volvomodeller med undantag för V 50 som hamnat under.

Saabs 9-3 och 9-5 klarar sig hyfsat utan att vara i närheten av någon topposition.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro