ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Volvochefen ska locka unga att bli ingenjörer

Aron Andersson · 1 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Leif Johansson, vd för Volvo. 

Leif Johansson, vd för Volvo.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Senaste varslet från Volvo: 1400 jobb ska bort. ­Sam­tidigt arbetar Volvochefen hårt för att få fler ­ungdo­mar att vilja bli ingenjörer.– Konjunkturer kommer och går, det är det

Senaste varslet från Volvo: 1400 jobb ska bort. Samtidigt arbetar Volvochefen hårt för att få fler ungdomar att vilja bli ingenjörer.– Konjunkturer kommer och går, det är det inte mycket vi kan göra åt. Långsiktigt kommer det dock att finnas väldigt många fina och attraktiva jobb för ungdomar som utbildar sig inom teknik och naturvetenskap, säger Leif Johansson, vd för Volvo.Han är också ordförande för teknikdelegationen, regeringens försök att öka ungdomars intresse för teknikutbildningar. De senaste åren har få sökt sig till dessa utbildningar. Att en lågkonjunktur står för dörren och redan drabbat Volvo hårt är inget som Leif Johansson tycker ska påverka ungdomars inställning till ingenjörsyrket.– Sett på 10-20 års sikt kommer det att vara en av de absolut bästa arbetsmarknaderna överhuvudtaget.Teknikdelegationens ledamöter har precis utsetts och består av representanter från industrin, forskningsvärlden och högskolevärlden. Alla är de överens om att fler unga måste förstå precis vad ingenjörsyrket innebär. – Vi har inte lyckats berätta för unga människor att man som ingenjör kan jobba och hjälpa till med viktiga frågeställningar eller att man kan vara med och ta fram fantastiska produkter som säljer över hela världen, säger Leif Johansson.  

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro