ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Volvos kommunikationssätt skapar oro"

Mimmi Epstein · 6 Feb 2014
Uppdaterad 11 Feb 2014

4400 ska bort från Volvo. De som drabbas är tjänstemän och konsulter. – Att slå fast en sådan siffra utan att specificera skapar oro, säger Urban Spännar, klubbordförande på Volvo Unionen i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

–  Det kommer att drabba Sverige, men det kommer även att drabba Volvo i andra delar av världen. Just nu tittar vi på frivilliga lösningar, därefter kan det bli varsel, säger Karin Wik, chef för Volvos medierelationer.

Neddragningen på 4400 tjänster inkluderar tidigare personalminskning på 2000 konsulter och anställda. Exakt vilka funktioner som påverkas är oklart.

– Men vi vet att man bland annat tittar särskilt på försäljning, marknad, it, logistik, lager och lastbilsmontering. Medlemmar hör av sig och undrar hur det ska gå för dem, säger Urban Spännar.

Urban Spännar menar att Volvos sätt att kommunicera på skapar många frågor hos medlemmarna.

– Att slå fast att 4400 ska bort utan att specificera framkallar oro. Folk som ringer är oroliga generellt och tycker att det är en tragedi, säger han.

Nu pågår fackliga förhandlingar, men Spännar tycker att Volvo borde ha väntat med att gå ut med siffrorna.

– Förhandlingarna borde få ha haft sin gång. När Volvo sa att 4 miljarder kronor skulle sparas tror jag att det kändes långt borta för många. Det blir mer påtagligt nu när man säger att 4400 måste gå, säger Urban Spännar.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro