ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Volvospekulanter nu på plats i Göteborg

Karin Olander/TT · 27 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Spekulanter som är intresserade av att köpa Volvo Personvagnar kom till Göteborg på måndagen.– Vi har besök av intressenter, men jag kan inte gå in på vilka det handlar om, säger Volvos presschef Maria Bohlin till TT.

Enligt Göteborgs-Posten är det kinesiska Geely som tittar närmare på Volvo PV.

Det första besöket av spekulanter kommer att följas av fler.- I processen där Ford talar med ett antal intressenter ska de komma hit och få en djupare presentation av företaget och gå runt i anläggningarna, säger Maria Bohlin.

Intressenterna tas emot av Volvos företagsledning med vd Stephen Odell i spetsen.Besöken visar att Ford har tagit ytterligare ett steg närmare en eventuell försäljning av Volvo PV.

När Ford köpte personbilstillverkningen från AB Volvo 1999 var köpesumman 50 miljarder kronor.

Den senaste tiden har Ford skrivit ner Volvo PV:s värde kraftigt för att anpassa bokföringsvärdet efter marknadsvärdet. I den senaste kvartalsrapporten, som kom i fredags, skrevs värdet ner med omkring 700 miljoner dollar, vilket med dagens kurs motsvarar cirka 5,7 miljarder kronor.

För en månad sedan bekräftade Fordledningen för första gången att samtal fördes med hugade Volvospekulanter. Bolaget sade sig vara nöjt med antalet och kvalitén på intressenterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Olander/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro