ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

VR-glasögonen i pizzakartong Googles svar på Occulus rift

Åsa Larsson · 25 Jun 2014
Uppdaterad 26 Jun 2014
Så här ser kartongglasögonen ut enligt Google Play.

Så här ser kartongglasögonen ut enligt Google Play. Foto: Google


Facebook köpte Occulus VR, företaget bakom VR-glasögonen Occulus rift för två miljarder dollar i mars. Nu kommer Googles svar och det är ingen högteknologisk skapelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Det behövs några fler delar än bara kartongen, men Google menar att man lätt hittar dem hemma eller i en lokal järnaffär.
Det behövs några fler delar än bara kartongen, men Google menar att man lätt hittar dem hemma eller i en lokal järnaffär.Foto: Google
Foto: Google

Du laddar hem gratisappen Cardboard och köper eller gör själv en kartongomslutning till din smarta telefon. Så lätt menar Google att det är att skapa en virtuell upplevelse.

►Facebook köper Occulus rift

Det var på den årliga Googlekonferensen som projektet lanserades och bland annat kan man med appens hjälp se Youtube och Google earth på VR-vis, skriver Time.

Det beskrivs som ett sätt för alla att ”uppleva virtuell verklighet på ett enkelt, roligt och billigt sätt.” 

Hemmabygget finns på Googles Playbutik och enligt uppgift så kan man använda föremål man har hemma, exempelvis en extra stor pizzakartong, något som Google ställer mot Occulus rift som kostar kring 350 dollar, motsvarande ungefär 2 350 kronor.

På frågan om vad du ska göra om du har glasögon så svarar Google att man får klippa upp flärpar på kanterna av VR-”glasögonen”.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro