ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vräkningarna minskar

Ingrid Arinell · 5 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Allt färre Malmöbor hotas av vräkning från sitt hem

klar

Artikellänk är kopierad

Gunilla Tornqvist.
Gunilla Tornqvist.

TRENDBROTT. Allt färre Malmöbor hotas av vräkning. Förra året fick Kronofogdemyndigheten in 246 ansökningar om vräkning gällande boende i Malmö och Burlöv. Motsvarande siffra året innan var 410. På kort tid har antalet ansökningar alltså minskat med 40 procent.Den positiva trenden kan delvis förklaras med en ökad satsning på förebyggande arbete. Gunilla Tornqvist jobbar på socialförvaltningen i Fosie med att förhindra vräkningar.När fastighetsägare skickar klagobrev om störning till sina hyresgäster ska en kopia av brevet gå till socialnämnden.

På så vis får Gunilla Tornqvist tag på dem som är i riskzonen för att tvingas flytta. Och hon kallar dem till ett personligt möte.– När den kommunala världen blandar sig i blir man ganska rädd. Det gör att man förstår att det kan gå illa om man inte skärper sig.Problemet med obetalda hyror handlar ofta om felaktiga prioriteringar, säger Gunilla Tornqvist:– Man kan inte köpa en ny mikro innan man betalt hyran.I Malmö och Burlöv har antalet verkställda vräkningar minskat från 165 under år 2005 till 142 år 2006.Peter Olsén, förhandlings-chef på Hyresgästföreningen i Skåne, tror att en möjlig orsak till minskningen kan vara oförändrade hyror.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro