ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vräks efter 26 år – passar inte”

Tobias Sahlén · 30 Aug 2012
Uppdaterad 30 Aug 2012
Vräks efter 26 år – ”passar inte” Tunay Barcefer och Juha Karlsson blir bortkörda till förmån för butiker som SL tycker passar bättre för människor på resande fot.

Vräks efter 26 år – ”passar inte” Tunay Barcefer och Juha Karlsson blir bortkörda till förmån för butiker som SL tycker passar bättre för människor på resande fot. Foto: Urban Brådhe


Småföre­tagare i Hötorgets t-banestation får stänga igen när SL väljer att samarbeta med starka och etablerade kedjeaktörer”.

klar

Artikellänk är kopierad

Inför SL:s renovering av ­Hötorgets tunnelbanestation har många av de nuvarande företagen fått sina hyreskontrakt uppsagda. En av dem är Juha Karlsson som drivit sin guldbutik där i 26 år. SL har erbjudit Juha ersättningslokaler men det är inget alternativ för honom.

– Jag har spenderat miljontals kronor på att etablera mig här. En ny lokal skulle vara som att börja om från början och det har jag inte lust med.

En annan som fått flytta, trots att företaget går med vinst, är Tunay Bercefar som har drivit kafé i sex år.

– Det var ”take it or leave it”. SL:s attityd mot oss har varit minst sagt arrogant.

Juha har nu inlett en rättslig process mot SL med mål att få ersättning eller vara kvar i sin lokal. Tunays advokat har rekommenderat honom att göra detsamma.

– Men en lång process mot ett statligt bolag har jag inte råd med.

SL:s koncept får kritik från oppositionen i landstinget.

– Vi har påpekat att småföretag riskeras att slås ut och det är nu vad som händer. Alliansen har varit väl medvetna om det när beslut tagits, säger oppositionsråd Erika Ullberg (S).

SL:s projektledare, Ulf Brandt, bekräftar att en del företag inte fått erbjudande om att stanna kvar.

– Det finns verksamheter som inte vi tycker passar. Men processen är lagreglerad med följande förhandlingar och vi sätter ingen på gatan.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro