ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet

Tomas Lundin · 18 Jun 2015
Uppdaterad 18 Jun 2015

Foto: Nya Gul & Blå/Facebook


Vad finns inte på den här pizzan? Nya Gul & Blå i Piteå har skapat ett monster med sin nya pizza.

klar

Artikellänk är kopierad

Pizzerior i norra Sverige har en tradition att skapa svulstiga kreationer och hamburgerpizzan Carlskrove har till och med fått internationell uppmärksamhet. Men frågan är om inte Vulkan pizza från Nya Gul & Blå i Piteå slår allt. 

– Det är skinka, bacon, salami och oxfilé. I botten är det pommes frites, färska grönsaker, bearnaisesås och vitlöksdressing. De som har testat tycker det är väldigt gott, säger Halmat Givara som driver pizzerian till Metro.

LÄS MER
Sugen på hamburgare? Varför inte testa gröt med kyckling i stället?

– Det var Kifa som jobbar här som var arkitekten, säger Halmat Givara. 

Sedan en gäst laddat upp en bild på skapelsen på Instagram har pizzan spridit sig som en löpeld på nätet. Pizzerians egna bild på skapelsen har delats över tusen gånger i skrivande stund och många från södra Sverige är förtvivlade över att den finns i Piteå.

– Vi har fått brev från några som skulle på bröllop i Piteå i juli och sa att de skulle komma hit bara för att äta pizzan, säger Halmat Givara, som också avslöjar att de har ett par andra spektakulära pizzor under utveckling. Den som vill beställa en Vulkan får punga ut 120 kronor.► LÄS MER: Är det här flottigaste pizzan? 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro